Meny
Nyheter

26.06.2018

Moderator

DNT overtar Solheimstulen

Av Tonhild S. Strand/Laagendalsposten; Publisert:25. juni 2018, kl. 19:47

Driften ved den tradisjonsrike hytta i Jønndalen i Nore og Uvdal blir nå overtatt av Den Norske Turistforening (DNT), avdeling Drammen og omegn.Nå jobbes det på spreng for å få alt klart til førstkommende helg.

– Nå skal hytta drives som en tradisjonell DNT-hytte, sier daglig leder for DNT Drammen og omegn, Simon Torgersen.

Avtalen ble inngått forrige uke, og allerede førstkommende helg åpner hytta. De har bare ett problem:

– Vi har ingen til å drive den, sier Torgersen, litt på fleip.

– Jo da, vi har kontroll på den første tiden. Akkurat nå sitter det en gjeng i naborommet her og planlegger oppstarten. Nå i starten blir det en kombinasjon av frivillighet og lønnet arbeid. Men på sikt skal vi få på plass et fast vertskap, sier Torgersen.

Fire-års avtale

Hytta skal i sommer ha åpent fra og med 30. juni og ut august. Avtalen som er inngått med eieren, gjelder for fire år, men DNT har et langsiktig perspektiv.

– Vi ser for oss drift her i alle år. Hytta ligger som et fint start- og endepunkt for de andre av hyttene våre i området.

Det er vei helt fram til Solheimstulen. Det gjør at mange velger dette som et startpunkt for turer innover Hardangervidda.

– Ser dere at det kan være en utfordring å få folk til å stoppe her?

– Det blir nok en litt annen målgruppe enn ved de andre hyttene, som for eksempel Rauhellern, hvor man må gå langt for å komme fram, sier Torgersen.

Kurs og samlinger

Han ser for seg at det kan være aktuelt å arrangere ulike kurs eller samlinger her, eller at det kan være fint for grupper å leie seg inn og bruke nærområdet til småturer.

– Det er luksus for oss å ha både vei og vann, sier Torgersen.

Solheimstulen høyfjellseter ligger i Jønndalen, tusen meter over havet. Setra ble bygd i 1928/29, men da hadde det tidligere vært ei gammel seterbu der. Mer informasjon om hytta på DNTs nettsider.