Meny
Medlem
Undermeny
Fin fangst i Løytetjønn!

Fin fangst i Løytetjønn!

 • Fiskevann

  En av de viktige medlemsfordelene i Dagalifjellets vel er tilgang til fiskevannene i fjellet.

  De med gyldig medlemskort i Dagalifjellets Vel har mulighet for å fiske i følgende vann:

  • Øvre Løytetjønn (østsiden av RV40)
  • Nedre Løytetjønn (østsiden av RV40)
  • Løytetjønn (vestsiden av RV40)
  • Fyritjønn (vestsiden av RV40)
  • Søndre Kroktjønn (vestsiden av RV40)
  • Nedre Kroktjønn (vestsiden av RV40)

  Dagalifjellets vel har i mange år leid fiskerettighetene i disse vannene. Vi har en egen fiskvannskomité som kultiverer fiskevannene, med utsetting av ørretyngel osv. Hvert år har noen ivrige fiskere en dugnad med utsettingen av fisk.

  Alle medlemmer kan fiske gratis hele sesongen. Det settes årlig ut ny fisk opptil 1 kilo. I de fleste av vannene vokser og overvintrer fisken fra år til år. 

  03. desember 2012

  Forfatter: Hans Christian Bjørkto

 • Fjellheimens beste skiløypenett

  150 km skiløyper og to lysløyper i området - i Dagali og ved Uvdal Alpinsenter. Ikke mange skisteder i fjell-Norge kan framvise maken.

  Det kan vi takke mangeårig innsats fra Dagalifjellets vel for, etterhvert i regi av "underbruket" Dagalifjell Løypelag og i samarbeid med Fjellservice Uvdal AS - som står for selve løypeprepareringen. Løypekjøringen forhandles fram på anbud. 

  Velet og Løypelaget har også stått i bresjen for press mot lokalt næringsliv og mot Nore og Uvdal  kommune for å få til et godt samarbeid om finansieringen av løypekjøringen. Forhandling om kommunenes tilskudd foretas sentralt. Løypelaget administrerer selve oppgaven. Fellesressursene setter rammene for løypenettets utbredelse og kvalitet.

  Løypetraséer til og fra hytteområdene kan være en del av de lokale foreningenes ansvar. De sentrale fellesområdene på vest- og østsiden av fylkesvei 40 er imidlertid Dagalifjellets Vel´s ansvar. Har systemet nok økonomiske ressurser, så blir nærløypene til hytteområdene ivaretatt av Dagalifjell Løypelag. Prepareringen av lysløypene gjøres av lokale idrettslag/foreningen i Uvdal og Dagali, hhv.

  Finansieringsmodellen med tredeling av regningen på hytteeiere, næringsliv og kommune, er under konstant press, og alle ekstrabidrag fra brukerne er svært velkomne og nødvendige. Oppfordre derfor dine gjester til å bruke mobiltelefonen når de er ute på tur! Det er enkelt, der og da, å gi et lite bidrag på 50 kroner ved å sende "UVDAL" på en sms til 2300. 

   

   


  07. desember 2012

  Forfatter: Hans Christian Bjørkto

 • Kart

  Dagalifjellets Vel gav ut det første, flotte kartet over fjellet, med stier, skiløyper mm i 1995 og har senere revidert dette med oppdatering av skiløypenettet flere ganger. siste utgave er fra 2010-2011. Kartet i A4 format er gratis til medlemmene i DFV.

  Kartet i A3 format selges i samarbeid med Turistkontoret i en rekke butikker og reiselivsbedrifter, bl.a. Høk og Torsetlia.

  17. desember 2012

  Forfatter: Hans Christian Bjørkto

 • Selge hytta?

  Selv om vi synes det er fantastisk på Dagalifjell, kan det være mange grunner til at hytta må selges.

  Er du medlem i velet, så gi oss et tips. Kanskje vi kan hjelpe...

  Dagalifjellets vel og styret kan kanskje være behjelpelig med salget på flere måter: Styremedlemmene kjenner mange og har stort kontaktnett. Kanskje hører vi om en potenslell kjøper? Vi kan også bidra til kunngjøring om salget, og kanskje vise fram et bilde av hytta di, om du gir oss et lite hint. Og trenger du tips om megler, så kjenner vel styret de fleste aktørene i området svært godt...

  17. desember 2012

  Forfatter: Hans Christian Bjørkto